DSC_6627-Edit.jpg

Alledaagse sprookjes 

Zoals aangegeven kom ik de foto's gratis maken en betaal je pas wanneer je inderdaad foto's wil bestellen. Daar horen wel een paar voorwaarden bij om het ook voor mij interessant the houden die vind je hieronder. 

 

Reisafstand:

  • Woon je binnen een straal van 100 km van mijn locatie (5591 TT) dan kun je dit pakket zo zonder kosten boeken.

  • Woon je tussen de 100-150 km van mij vandaan dan kom ik gratis als ik een tweede sessie in jouw regio heb op die dag. 

  • Voor mensen die verder dan 150 km bij mij vandaan wonen geldt dit aanbod vanaf drie sessies in dezelfde regio op een dag. 

 

Rechten van de foto's:

Omdat ik het risico neem dat mijn werk onbetaald blijft, hou ik de rechten over de foto’s die ik maak en mag ik die delen op social media, mijn website, in een eventueel boek, of in een tentoonstelling en mag ik foto’s waar jij niet herkenbaar op staat ook verkopen.

Na de sessie:

Je ontvang binnen een week een link naar een galerij op mijn website met daarin alle foto’s die ik goed genoeg vind. Daarvan zullen altijd minstens 7 optimaal bewerkt zijn, dat betekent dat niet alleen belichting en formaat bewerkt zijn, maar ook eventueel storende zaken weggehaald zijn. De andere foto’s zijn in elk geval qua licht en formaat bewerkt. 

 

Via de link kun jij foto’s die je mooi vindt hoge (afdruk) kwaliteit zonder logo of in social media kwaliteit met logo bestellen, de tarieven staan in het onderstaande schema. Voor ik kom leggen we vast of jouw foto’s particulier of zakelijk zijn zodat deze prijzen al in de webwinkel staan.

 

Het is dan echt helemaal aan jou hoeveel foto’s je wilt bestellen en op welk formaat. En als je de foto’s niet mooi genoeg vindt dan is het ook prima als je geen foto bestelt. Ik hoor dan heel graag wat je liever gezien had zodat ik mijn fotografie kan verbeteren.

 

Ik kan mij voorstellen dat dit model wellicht  vragen oproept, daarom heb ik hieronder een paar vragen beantwoord.

 


Vaak Gestelde Vragen

Wat voor type foto’s maak je, pas je bij mij?

 

Het beste idee van mijn fotografie krijg je natuurlijk als je een kijkje neemt bij mijn portfolio, een foto zegt immers meer dan 1000 woorden. Ik specialiseer mij in het vastleggen van connectie, tussen mens en paard, paard en paard,  alsmede de connectie van een mens of paard met zichzelf.  Dat doe ik het liefst in (bijna) alledaagse omstandigheden, dus bij jouw paard op het erf of in het bos waar jullie altijd rijden, in de kleding die je normaal zou dragen. Als wij bij elkaar passen denk je na over hoe je je paarden houdt en hoe je met ze omgaat, en maak je daarin ruimte voor hun natuur. Je kunt genieten van het kleine en wil juist dat graag vastgelegd.

 

 

Als andere fotografen hun portfolio uit willen breiden dan geven ze de modellen gratis foto’s waarom doe jij dat niet? 

 

Een portfolio heb ik al, ik heb hier ook een grote kudde die ik dagelijks kan fotograferen en daarnaast al foto's van klanten en vrienden. Ik bied mijn diensten anders aan, en ik fotografeer jouw kudde niet voor mijn portfolio, ik doe dat omdat ik graag een deel van mijn inkomen met fotografie wil verdienen. Daarbij wil ik een verdien model gebruiken wat mij past. 

 

Kom je dan echt gratis naar mij toe? 

Ja ik kom echt gratis, ik vertrouw er namelijk op dat mijn foto’s goed genoeg zijn dat je er minstens een van wil kopen. Jij betaalt niet voor mijn tijd, maar voor het resultaat. Natuurlijk is het niet goed voor mijn inkomen als iedereen waar ik kom maar een foto wil kopen. Dat is wel goed voor mijn fotografie want dan moet ik beter worden. 

 

Ik ben ook fotograaf, maak je hiermee de markt niet kapot?

Dat denk ik niet, in elke sector bestaan verschillende verdienmodellen. Dit model past bij mij misschien niet bij jou. Ik ben er van overtuigd dat we allemaal ons eigen model moeten vinden dat bij ons past. Dit model past nu bij mij.

 

Uiteindelijk zijn de foto’s toch nog duur wat is dan het voordeel voor mij? 

 

Mijn model bied je meer mogelijkheden om te beslissen over wat je uitgeeft op het moment dat je het resultaat kunt zien. Als je alle foto's wilt bestellen is de prijs inderdaad vergelijkbaar met die van andere fotografen. 

Er staat dat jij het recht hebt foto’s waarop ik niet herkenbaar sta te verkopen, dan word je toch dubbel betaald voor mijn foto’s?

 

Ik heb dat opgenomen omdat als ik het risico neem dat ik niet betaald word voor sessie’s, ik eventueel mooie foto’s graag anders wil kunnen gebruiken. Op dit moment verkoop ik verder geen foto’s en wie weet heb ik ooit die mogelijkheid wel. Dat is de ruil voor het risico wat ik neem. 

 

Waarom is het duurder voor mensen die verder weg wonen?

Ik kom graag naar je toe ook als ik verder moet reizen, het liefst fotografeer ik dan meerdere mensen in dezelfde regio. Zo houden we het reizen verantwoord en blijft het voor mij ook zonder reiskosten te vragen interessant. Kun je geen anderen in de buurt vinden en wil je toch dat ik bij jou kom, dan vraag ik dat je reeds van tevoren voor een foto (tussen 100-150 km) of twee foto’s (meer dan 150 km) betaalt. In dit geval betaal je bij het uitzoeken van de foto’s niet voor de eerste of de eerste twee foto’s.